U Iraku u četiri samoubilačka napada najmanje 71 poginulih

U ČETIRIMA samoubilačkim bombaškim napadima u srijedu je u Iraku poginula najmanje 71 osoba, čime je nastavljena krvava kampanja u kojoj je od uspostave nove vlade prije dva tjedna poginulo najmanje 400 Iračana.

U rodnom gradu Sadama Huseina Tikritu, samoubojica je aktivirao automobil-bombu usred gomile šijita koji su u Bagdad došli s juga u potrazi za poslom, ubivši najmanje 33 i ranivši 80 ljudi.

Odgovornost za napad na jednoj je internetskoj stranici preuzela je sunitska militantna skupina Vojska Ansar al-Sunna.

U gradiću Hawiji, nedaleko od Kirkuka na sjeveru Iraka, bombaš samoubojica raznio se u zgradi centra za novačenje, ubivši najmanje 32 i ranivši 34 osobe, priopćili su bolnički izvori.

Treći bomaš samoubojica digao se u zrak zajedno s automobilom nedaleko od policijske postaje u bagdadskom predgrađu Dora, pri čemu su smrtno stradala najmanje tri civila. Policija je priopćila da je napadaču cilj bila postaja, ali je detonirao eksploziv prije nego što je stigao do nje.

U napadu automobilom-bombom na policijsku ophodnju u bagdadskoj četvrti Mansur poginula su dva policajca i jedan civil, priopćeno je iz ministarstva unutarnjih poslova.

Osim samoubilačkih napada, pobunjenici su izveli i napad na iračku vojnu ophodnju u zapadnom Bagdadu, ubivši tri vojnika, priopćila je policija.

Pročitajte više