U istragu oko smrti Michaela Jacksona uključuje se i moćna Agencija za suzbijanje droga

OKOLNOSTI oko smrti Michaela Jacksona podigle su i saveznu obrvu, pa je policija u Los Angelesu zatražila pomoć pri istrazi od Agencije za suzbijanje droga (DEA), glavne savezne službe u borbi protiv narkotika.

Jedan je službenik rekao kako DEA ima resurse, iskustva i znanja s kojima lokana policija možda nije upoznata, a to može pomoći pri istrazi. Jackson je prije smrti dnevno konzumirao ogromne količine lijekova, a nije sasvim razjašnjeno je li ih sve dobivao na recept ili se koristio i uslugama dilera.

U međuvremenu je posjetiteljima Jacksonova ranča Neverland objavljena po njih loša vijest o tome kako ranču neće biti održan javni oproštaj od kralja popa.

Većina je obožavatelja samo nakratko došla vidjeti što će se događati, ali neki su sa sobom donijeli šatore i ostale potrepštine za pravo kampiranje.  Na mnogim su mjestima fanovi bili manje brojni nego predstavnici medija. Mnogi su mediji vjerovali da će Jackson biti pokopan na Neverlandu i da će njegovo tijelo biti izloženo tamo.

Fanovi stvorili kaos

Zbog velike koncentracije fanova, njihovih vozila, medija i njihove opreme područje oko Neverlanda postalo je toliko kaotično da su policajci morali urgirati. Na Neverlandu se trenutno obavljaju i veliki građevinski radovi, a kombinacija fanova, medija i vozila građevinskih tvrtaka prijetila je gušenjem prometa.

Jučer se vjerovalo kako će od danas na Neverlandu moguće biti oprostiti se od Jacksona. Mediji su objavili četvrtak ujutro u 10 sati po lokalnom vremenu iz Los Angelesa će krenuti povorka s tijelom Michaela Jacksona prema Neverlandu, gdje će kralj popa sutra ili prekosutra biti izložen da bi mu obožavatelji mogli odati počast.

Nekretnini sigurno porasla vrijednost


Jučer je obitelj objavila kako će pogreb biti privatan i kako neće biti javnog oproštaja. "Suprotno informacijama koje su se pojavljivale u medijima zadnjih dana, obitelj Jackson je odlučila da Neverland neće biti otvoren za javnost nakon što tijelo Michaela Jacksona stigne", navodi se u zadnjoj izjavi obitelji Jackson.

Jackson je ogromni ranč kupio 1987. godine za 19,5 milijuna dolara i tamo je živio 15 godina. U ožujku prošle godine financijski ugroženi Jackson više nije mogao plaćati kredit pa je ranč pao pod ovrhu. No, samo nekoliko dana prije javne aukcije, privatna tvrtka Colony Capital preuzela je kredit i od onda do danas utrošila oko tri milijuna dolara na renovaciju, želeći Neverland učiniti nekretninom koja bi se mogla prodati. Nije obznanjeno koliko su platili, ali vrijednost nekretnine sigurno je porasla nakon Jacksonove smrti.

F.M.
Foto: JLP

Pročitajte više