U Istri dogradili kat kuće i susjedi zazidali prozor

U centru Vodnjana stanari su bespravno dogradili kat postojeće građevine i time zazidali prozor svojoj susjedi, samohranoj majci s dvoje djece, piše HRT.

Žena kojoj je zazidan prozor kaže da je u više navrata upozoravala i prijavljivala institucijama. Pred kameru nije htjela jer, kako kaže, u posljednje je vrijeme doživjela previše stresnih situacija. 

Susjeda koja je prozor zazidala kaže da za to ima sve potrebne papire. "Imam tonu papira, arhitekti, geodeti, kupovna, porezna, sve imam. Mogu vam pokazat, čekajte da nađem. Imam tonu papira", rekla je za HRT.

Komunalni redari iz Vodnjana na terenu su utvrdili da nadograđen cijeli kat na nekadašnjoj srednjovjekovnoj cisterni nema potrebne dozvole.

"Ovo je zahvat koji je napravljen bez građevinske dozvole za rekonstrukciju, gdje moraju imati odobrenje svih konzervatora i nije prijavljen", istaknuo je Edi Pastrovicchio, gradonačelnik Vodnjana.

"Na temelju toga naš komunalni redar došao van i napravio zapisnik koji je poslan konzervatorskom odjelu i građevinskoj inspekciji. Na terenu su bili i konzervatori. Uskoro će i građevinska inspekcija", dodao je.

Oglasio se i Državni inspektorat. "Državni inspektorat zaprimio je prijavu te je ista uvrštena u plan rada građevinske inspekcije za iduće razdoblje", stoji u priopćenju.

Pročitajte više