RAT U UKRAJINI

U Istri je 1318 ukrajinskih izbjeglica

Foto: HINA

U ISTRU dnevno stiže pedesetak izbjeglica iz ratom pogođene Ukrajine. Trenutno ih je u županiji 1318 i smješteni su na sigurnim lokacijama u privatnim kućama i drugim nekretninama, potvrdila je danas ravnateljica Društva Crvenog križa Istarske županije Sandra Stipanov.

Nastavlja se prikupljanje humanitarne pomoći za izbjeglice iz Ukrajine. Prikupljaju se hrana i higijenske potrepštine, a građani koji žele pomoći takve proizvode mogu donirati u najbližem Crvenom križu u svim istarskim gradovima. U međuvremenu je pulska Udruga Istra pomaže ponovno uputila apel javnosti u kojem traži smještaj za Ukrajince u Istri s obzirom na to da je svakoga dana upita sve više, a smještaja sve manje. 

Podsjetili su da su dosad pronašli smještaj za više od stotinu Ukrajinaca, i to ne samo u Istri već od Osijeka do Splita. Iz udruge upozoravaju da smještaj mnogima završava 1. svibnja, a neki moraju otići već 1. travnja. Istra pomaže je humanitarna udruga skupine volontera s područja Istarske županije koja pruža pomoć onima kojima je potrebna.

Pročitajte više