U Izraelu rekordan broj novih zaraza, ali hospitaliziranih i umrlih nema puno

Foto: EPA

IZRAELSKO ministarstvo zdravstva danas je objavilo da ta država ima rekordan broj od gotovo 12 tisuća novozaraženih, no ukupno je hospitalizirano samo 125 ljudi. 

Ministarstvo je objavilo kako je jučer bilo 11.978 pozitivnih testova, čime je oboren raniji rekord od 11.344 slučaja od 2. rujna prošle godine. 

Samo 125 teških slučajeva na gotovo 60.000 zaraženih

U Izraelu je trenutno gotovo 60.000 zaraženih, no ukupni broj teških slučajeva u srijedu je iznosio samo 125, priopćilo je ministarstvo. Na respiratoru je 38 ljudi, a u utorak je umrlo dvoje pacijenata, oboje necijepljenih, piše list Haaretz. 

Gotovo 4.3 od ukupno 9.4 milijuna izraelskih stanovnika primilo je tri doze cjepiva. Vlasti su proteklih dana počele davati i četvrtu dozu rizičnim skupinama. 

Izraelski premijer Naftali Bennett u utorak je najavio nastavak rasta broja slučajeva i pozvao stanovnike da se cijepe. 

"Dobra vijest je da cjepiva djeluju"

"Val sada raste i očekujemo da ćemo već u idućih nekoliko dana imati desetke tisuća potvrđenih slučajeva", rekao je tijekom obilaska bolnice u središnjem Izraelu. 

"Dobra vijest je da cjepiva djeluju, pa svatko tko se cijepio i propisno nosi masku vjerojatno neće ozbiljno oboljeti te će bolest proći u nekoliko dana." 

Izrael je od početka pandemije službeno imao 1.4 milijuna slučajeva zaraze covidom-19, a umrlo je 8247 ljudi. 

Izraelski ministar zdravstva Nitzan Horowitz u srijedu je objavio da od petka vrijede i nova pravila za testiranje. Izraelci mlađi od 60 koji su bili u kontaktu sa zaraženima od tog dana moći će se testirati brzim testom kod kuće kako bi se izbjegle gužve za PCR testiranje i oslobodili ti testovi za starije od 60 godina i visokorizične skupine, piše Haaretz. 

Pročitajte više