U Karlovačkoj županiji 100 novozaraženih, jedna osoba umrla

Foto: Epa

U KARLOVAČKOJ ŽUPANIJI 100 je novozaraženih koronavirusom, a u bolnici u Karlovcu umrla je 82-godišnja pacijentica koja je 40. žrtva pandemije u toj županiji, priopćio je danas Stožer civilne zaštite te županije.

Među novooboljelima je 14 korisnika jednog obiteljskog doma za stare i nemoćne, a od ostalih 86 u Karlovcu je njih 33, u Ogulinu 11, Dugoj Resi osam, Vojniću šest, Draganiću pet, u Ozlju, Tounju, Lasinji i Slunju po tri su novooboljela, po dva su slučaja u Bosiljevu, Cetingradu, Žakanju i Josipdolu te po jedan u Krnjaku, Plaškom i Saborskom.

Općina Saborsko je do ovog slučaja bila jedina jedinica lokalne samouprave bez evidentirane osobe zaražene novim koronavirusom.

Na respiratoru u Karlovcu četiri pacijenta

Ukupno je do sada u Karlovačkoj županiji oboljelo 1950 ljudi, u samoizolaciji se nalazi 817 osoba, a na bolničkom liječenju je 66 pacijenata.

Od 45 pacijenata koji se od covida-19 liječe u Karlovačkoj bolnici četvero ih je na respiratoru. Na covid-odjelu u bolnici u Ogulinu je 21 bolesnik.

Inspektori Civilne zaštite i Sanitarne i Turističke inspekcije u nadzoru ugostiteljskih objekata s petka na subotu u Slunju i Karlovcu nisu naišli na kršenje protuepidemijskih mjera ili prekoračenje radnog vremena.

Prekršaja nije bilo ni u nekoliko drugih uslužnih radnji i prodavaonica u Karlovcu.

Pročitajte više