U Karlovcu i okolici bez struje 1500 ljudi, radi se na otklanjanju kvarova

Foto: FaH

U KARLOVAČKOJ županiji danas u ranim popodnevnim satima bez struje je ostalo oko 1500 potrošača, a s obzirom na to da vjetar jenjava, a kvarovi se otklanjaju, u Elektri Karlovac očekuju da će do 17 sati svi korisnici dobiti struju. Problema ima svuda na prostoru koji održava karlovačka Elektra, pa i u Zdenčini i Pisarovini u Zagrebačkoj županiji.

Kako je Hini rekao dežurni dispečer Željko Nekić, ponajmanje je problema u samom Karlovcu, no prekidi struje su i u Ozlju, Dugoj Resi i Ogulinu, na slunjskom području u Taborištu, kod Generalskog Stola u Tonkovićima, na potezu od Bosiljeva do Vukove Gorice te u Sjeničaku kod Vojnića, u Lasinji i u Bariloviću, gdje su prekidi povremeni jer velikog kvara nema, ali je mreža nestabilna.

Požar kuće

"Budu li se obistinile prognoze da će oko 16 sati vjetar stati i ako ne bude novih kvarova, ove na kojima sada radimo sanirat ćemo do oko 17 sati", poručio je Nekić građanima.

Kako se doznaje u Centru 193, vatrogasci su u Goljakima kod Draganića ugasili požar jedne kuće i u Karlovcu jednog podruma, a intervenira se na uklanjanju grana i porušenog drveća. Traje i akcija uklanjanja crijepa s krova jedne kuće u Banjavčićevoj ulici, u samom starom centru Zvijezdi.

Na karlovačkoj Hitnoj medicinskoj pomoći "sve je kao i obično vikendom", rekla je dežurna liječnica dodavši da prijava o ozlijeđenima u nevremenu nema.

Pročitajte više