U Karlovcu izvanredno stanje samo za Koranu, ne i za Kupu. Kuće i dalje poplavljene

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Vodostaji rijeka Korane i Kupe u Karlovcu su u opadanju, izvijestilo je danas Ravnateljstvo civilne zaštite, navodeći da je situacija na terenu pod kontrolom te da je izvanredno stanje još na snazi za Koranu, dok za rijeku Kupu vrijede izvanredne mjere obrane od poplave.

Korana je s razine od 849 centimetara pala danas u 11 sati za 55 centimetara, sada iznosi 794, što je četiri centimetra manje nego sat ranije. Još je na razini izvanrednog stanja, što će trajati dok ne padne ispod 780 cm.

Kupa je od 852 centimetra danas u 11 sati pala za 74 centimetra, na 778, što je tri centimetra manje nego sat ranije. Kupa je izašla iz izvanrednog stanja kod razine kod 830 centimetara.

I dalje poplavljen veliki broj kuća

Mrežnica je na mjernom mjestu u Juzbašićima s rekordnih 318 centimetara u srijedu pala za 51 cm i sada iznosi 267 te i dalje pada.

Prema izvješću Ravnateljstva civilne zaštite, još je velik broj stambenih i gospodarskih objekata poplavljen, kao i velika poljoprivredna površina.

Prema sinoćnjim podacima Županijskog stožera civilne zaštite, voda je ušla u više od 300 kuća.

Zbog vode su još zatvorene brojne ceste, pogotovo na širem području grada Karlovca i nizvodno od Karlovca te operativne snage i Hrvatska vojska i dalje rade na ispumpavanjima.

Pročitajte više