U Karlovcu uručeni ugovori za projekte i programe u sklopu javnih potreba u kulturi

Foto: FaH

SVEČANOST uručenja ugovora korisnicima čiji su projekti i programi odabrani za financiranje na natječaju po osnovi javnih potreba u kulturi - organizacijama civilnog društva, tvrtkama i pojedincima - održana je su srijedu u karlovačkoj Gradskoj knjižnici Ivan Goran Kovačić.

Naglašeno je kako je ovo prvi put da na tom natječaju nisu sudjelovale ustanove u kulturi kojima je vlasnik Grad Karlovac jer je to sada drugačije regulirano zakonskim propisima.

Pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Karlovca Draženka Sila-Ljubenko je podsjetila da je poziv za dostavu projekata otvoren 16. lipnja prošle godine, a da je rok za podnošenje bio 25. kolovoza te da se prvi put taj postupak vodio elektronskim putem.

Kazala je i kako se javilo ukupno 40 predlagatelja te da je ponuđeno 77 projekata, kao i da je program javnih potreba u kulturi usvojen u prosincu u Gradskom vijeću Karlovca, a ukupno je vrijedan 145.995 eura.

"Sklopit će se 39 ugovora za 61 program s 30 korisnika. Za programsku djelatnost naših ustanova u kulturi osigurano je 197.093 eura. Ove godine smo ukupno u našem proračunu osigurali 343.000 eura, više od 30 posto u odnosu na prethodno razdoblje", rekla je Sila-Ljubenko.

Gradonačelnik Damir Mandić je rekao da će korisnici "osigurati dvostruko više od onoga što su dobili". "Svako vrijeme nosi svoj kontekst, ali je umijeće prepoznati stalne vrijednosti. Neka i kultura bude prozor u svijet tradicije Karlovca", poručio je Mandić.

Pročitajte više