U Karlovcu zaražena privremena županica

Foto: Hina

U KARLOVAČKOJ županiji sedam je novih slučajeva covida-19, umrla je četvrta osoba od početka pandemije - stariji muškarac koji se posljednja dva tjedna liječio u Zagrebu, a zaražena je i obnašateljica dužnosti župana Martina Furdek Hajdin.

Iz ureda župana izvijestili su da je među novooboljelima i zamjenica karlovačkog župana koja obnaša dužnost župana Martina Furdek-Hajdin.

Furdek-Hajdin jučer se testirala i test je potvrdio zarazu iako je dobrog zdravstvenog stanja s blagom kliničkom slikom, priopćila je županija uz želje za njezin brz oporavak.

Karlovačka županija radit će kao i do sada, a do daljnjega će ju voditi zamjenica župana Vesna Hajsan-Dolinar, koja je i načelnica Stožera Civilne zaštite.

Epidemiološka obrada u tijeku

U izjavi za novinare rekla je da će Furdek-Hajdin svoje radne obveze obavljati u samoizolaciji te kako zasad nije poznato ima li među zaposlenicima još oboljelih.

"Epidemiološka obrada traje, što znači da se sada zbrajaju njezini kontakti i zovu se telefonom pojedinačno ljudi radi utvrđivanja moguće zaraženosti, ali su sukladno našem dogovoru neki zaposlenici ostali kod kuće radi sigurnosti", rekla je Hajsan-Dolinar.

Od sedam novooboljelih dva su muškarca i pet žena, četiri su osobe iz Karlovca i tri iz Ozlja.

Dosad je u Karlovačkoj županiji oboljelo 378 osoba, a trenutačno je 47 aktivnih slučajeva. U Općoj bolnici u Karlovcu na liječenju je 10 osoba. Četiri osobe jučer su otpuštene, jedna je primljena, a dvije su prevezene na klinike u Zagrebu, i to u "Dr. Fran Mihaljević" i Dubravu.

Pročitajte više