U Kini zbog koronavirusa stroža karantena, isključuju se liftovi i brane slavlja

Foto: Epa

KINA uvodi još restriktivnije mjere kako bi pokušala kontrolirati širenje epidemije koronavirusa zbog koje je umrlo najmanje 560 ljudi, a 28.000 ih je zaraženo.

U nekim područjima te zemlje vlasti su zabranile grupna okupljanja na objedima, ograničile koliko često ljudi mogu izlaziti van, a u nekim su zgradama isključile dizala, piše BBC.

U nekim zgradama isključeni liftovi

Peking je zabranio grupna okupljanja pri objedima za vrijeme slavljenja rođendana ili vjenčanja, a gradovi poput Hangzhoua i Nanchanga uveli su ograničenja na to koliko puta dnevno osoba može napustiti dom.

U pokrajini Hubei, koja je najteže pogođena epidemijom koronavirusa, u nekim su zgradama isključeni liftovi kako bi se obeshrabrilo stanovnike da izlaze van.

Provjera temperature od vrata do vrata?

U glavnom gradu pokrajine, Wuhanu, nedostaje kreveta i medicinske opreme, a prema izvješćima na društvenim mrežama, gradske vlasti namjeravaju provoditi provjeru temperature stanovnika od vrata do vrata.

Organizacija Human Rights Watch kritizirala je način na koji Kina provodi karantenu rekavši kako "čekićem ide na javno zdravstvo".

Pročitajte više