U klubu Princess ponovno policija; Ovaj put osoblje prijavilo goste

SAMO dan nakon što su Istražnom sucu županijskog suda u Zadru privedena trojica zaposlenika zadarskog noćnog kluba Princess zbog sumnje da su pokušali izvršiti protupravnu naplatu od dvojice talijanskih turista, osoblje kluba Princess prijavilo je policiji trojicu talijanskih državljana koji nisu platili račun od ukupno 61 tisuću kuna.

Dvojica Talijana u klub su došli zajedno, dok treći nije bio s njima u društvu.

41-godišnjem Talijanu stigao je račun od 52.740 kuna, što je on odbio platiti, dok su druga dvojica prošla nešto bolje, s cehom od "samo" 8 tisuća kuna. 31-godišnjak i njegov tri godine stariji prijatelj klubu su platili samo 1 700 kuna, koliko su imali kod sebe.

U noćnim klubovima u kojima zabavu skupljom čini striptiz program, pri čemu se iste nerijetko prema nekim navodima bave i prostitucijom, sve su češći slučajevi protupravnih naplata u kojima vlasnici klubova svojim gostima nerijetko prijete fizičkim nasiljem ako ne plate račun, a u nekim klubovima bilo je i slučajeva ucjene video snimkama, budući da većina klubova snima sve što se u njima odvija.

Ovaj put nije se radilo o pokušaju protupravne naplate, nego je osoblje pozvalo policiju, koja je ustvrdila kako je gostima izdan račun po cjeniku. Državno odvjetništvo odlučilo je trojicu Talijana pustiti zbog neplaćanja računa, a vlasnik splitskog Princessa, kako to obično i biva, upućen je na podizanje privatne tužbe protiv trojice posjetitelja kluba.

Vlasnici klubova čiji gosti odbiju platiti iznos za kojega smatraju da ga nisu potrošili najčešće su, naime, upućivani upravo na podizanje privatnih tužbi.

Osim po ovakvim događajima, zadarski je klub Princess poznat kao Go-Go klub čijem se otvorenju prošloga ljeta pojavio i ministar Božidar Kalmeta. Klub je od tada promijenio vlasnika i ime, ali ne i repertoar.

Pročitajte više