U Kninu skidali hrvatsku zastavu i pokazivali tri prsta. Objavili su i snimku

Screenshot: TikTok

Prije nešto više od dva tjedna 20-godišnjak je kod Knina, na brdu Gradina, s čeličnog stupa skidao hrvatsku zastavu, dok ga je drugi 20-godišnjak snimao.

Mladić koji skida zastavu u jednom trenutku pokazuje tri prsta. Snimku su objavili na društvenim mrežama i proslijedili 49-godišnjaku, koji ju je potom dijelio drugim osobama, objavila je policija.

@sl.on.top #foryou #foryoupage #fyp ♬ original sound - bandz

Svi su sa šireg područja Knina

Lokalni mediji su ranije tvrdili da se radi o turistima iz Srbije, ali kasnije je objavljena informacija da barem jedan od njih živi u Kninu.

Prema Indexovim informacijama obojica uhićenih mladića su sa šireg područja Knina. Osim 20-godišnjeg S.G. koji je skidao zastavu i vršnjaka koji ga je snimao prijavljen je, prema neslužbenim informacijama kojima raspolažemo, i otac mladića koji je snimao. Njega se sumnjiči da je dijelio snimku po društvenim mrežama.

Uhićeni su, dobili kaznenu prijavu

Ovakvim su postupanjem grubo omalovažili zastavu Republike Hrvatske, kažu iz PU šibensko-kninske.

U Policijskoj postaji Knin dovršeno je kriminalističko istraživanje osumnjičenima za povredu ugleda Republike Hrvatske, a osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku.

Pročitajte više