U Kninu vozio pijan i bez dozvole, policija mu u stanu našla veliku količinu droge

Ilustracija: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

U POLICIJSKOJ postaji Knin je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjakom osumnjičenim za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama.

Osumnjičeni je 7. kolovoza oko 15:10 u Kninu zaustavljen s osobnim vozilom BMW, šibenskih registracijskih oznaka, a zbog sumnje da vozilom upravlja u alkoholiziranom stanju, priveden je u prostorije Policijske postaje, gdje mu je utvrđena koncentracija od 1.70 g/kg alkohola u organizmu, kojom prilikom se odbio podvrgnuti testu na drogu i kod sebe nije imamo vozačku dozvolu.

Zbog opasnosti da će nastaviti s daljnjim vršenjem prekršaja osumnjičeni je zadržan u posebnim prostorijama policije do otrježnjenja.

U stanu nađene razne droge

S obzirom na sumnju na kazneno djelo iz područja zlouporabe droga temeljem naloga Županijskog suda u Šibeniku, 7. kolovoza u Kninu je pretražen stan koji koristi osumnjičeni, gdje je pronađeno ukupno 1,821 gram speeda, 153 grama marihuane, 723 tablete droge ecstasy, 306 tableta Suboxone i dvije digitalne vage.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni pronađenu i oduzetu drogu posjedovao radi daljnje neovlaštene prodaje.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanje osumnjičeni je, uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske, a protiv njega je podnesen Optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Pročitajte više