U koferima na Novom Zelandu nađeni ostaci dvoje djece. Koreja izručila osumnjičenu

Ilustracija: EPA

JUŽNA KOREJA je izručila Novom Zelandu 42-godišnju ženu za koju postoji sumnja da je ubila dvoje djece čiji su posmrtni ostaci krajem kolovoza pronađeni u koferima u skladištu u Aucklandu, javlja dpa. Žena je predana dvojici novozelandskih dužnosnika u seulskoj međunarodnoj zračnoj luci Incheon jučer navečer, zajedno s pripadajućim dokazima, objavilo je južnokorejsko ministarstvo pravosuđa.

>> U koferima na Novom Zelandu nađeni ostaci dvoje djece. Majka se nalazi u Koreji?

Zrakoplov s osumnjičenom je sletio u Auckland danas, a 42-godišnjakinja kojoj se pripisuju dva ubojstva izaći će pred suca sutra, izvijestio je Rado Novi Zeland (RNZ). Osumnjičena, za koju se pretpostavlja da je otišla u Južnu Koreju 2018. godine je Novozelanđanka koja je nekada imala južnokorejsko državljanstvo.

Obitelj pronašla tijela u koferima koje su kupili

Posmrtni ostaci dvoje djece u dobi između pet i 10 godina pronađeni su 11. kolovoza u rabljenim koferima kupljenim na aukcijskoj prodaji. Prije toga su stajali tri do četiri godine u jednom skladištu u Aucklandu, pojasnila je policija.

Novozelandska policija je tragala za ženom pod pretpostavkom da je njihova majka. Uhićena je u rujnu u Južnoj Koreji u gradu Ulsanu, nakon što je Novi Zeland raspisao međunarodnu tjeralicu, Visoki sud u Seulu je u studenom potvrdio izručenje. Obitelj koja je početkom kolovoza pronašla tijela u kupljenim koferima nije imala nikakve veze sa smrću te djece i pretrpjela je agoniju nakon otkrića.

Pročitajte više