U Krapinsko-zagorskoj županiji 60 novozaraženih, šef Stožera: Stanje je loše

Foto: EPA

U KRAPINSKO-zagorskoj županiji novih je 60 zaraženih koronavirusom, a načelnik Županijskog stožera civilne zaštite Anđelko Ferek Jambrek ocijenio je u petak na konferenciji za novinare da je stanje loše.

"S današnjim danom imamo ukupno 373 pozitivna. U srijedu su bile testirane 174 osobe, novih koje smo evidentirali je 60, s time da očekujemo još rezultate od jučer i tu će, po nekakvom prosjeku, biti sigurno 70-ak osoba", rekao je Ferek Jambrek.

Oko 35 posto pozitivnih od broja testiranih, najavljene nove zabrane

Dodao je kako je trend zadnjih pet dana oko 35 posto pozitivnih od broja testiranih. Trenutno su u Krapinsko-zagorskoj županiji u samoizolaciji 1153 osobe.

Ferek Jambrek je najavio da u sljedećih 14 dana neće izdavati suglasnosti za događanja i okupljanja. Također će se zabraniti izlazak korisnicima domova za starije i nemoćne osobe, a tražit će se i zabrana posjeta, osim u slučaju palijativne bolesti.

Zaraženi učenici, nastavnici, zdravstveni djelatnici

Zamjenica Krapinsko-zagorskog župana Jasna Petek izvijestila je da trenutno imaju 27 pozitivnih učenika i pet pozitivnih djelatnika te 290 učenika i 11 djelatnika, odnosno 11 razrednih odjela u samoizolaciji. Dodala je da su u zdravstvenim ustanovama 24 pozitivna djelatnika, a 102 u samoizolaciji.

"Po našim informacijama, pozitivni učenici su se zarazili u obiteljskom krugu, u slobodnom vremenu. Vrlo promptno se reagiralo u tim sustavima i svi kontakti su popisani, tako da nemamo nekog većeg širenja", kaže Petek.

Pročitajte više