U kući kod Posušja je bilo osmero mladih, svi su umrli. Imali su od 18 do 20 godina

Foto: Klix, Denis Kapetanovic/PIXSELL

ČETIRI mladića i četiri djevojke u dobi od 18 do 20 godina preminulo je od posljedica gušenja u mjestu Tribistovo nedaleko Posušja u novogodišnjoj noći, potvrdio je za medije ravnatelj policije Županije Zapadnohercegovačke Milan Galić.

Objavljeni su prvi detalji o strašnoj nesreći. Kako piše Klix, smrtno stradali imali su od 18 do 20 godina.

Prema Galićevim riječima, u vikendici u mjestu Tribistovo bilo je osam osoba i nijedna, nažalost, nije preživjela.

To su nešto drugačije informacije od ranijih. Federalna televizija ranije je javila da je u vikendici bilo desetero mladih, ali da je dvoje preživjelo.

Smrtno su stradali učenici četvrtih razreda srednje škole i studenti iz Rakitna i Posušja, javio je ranije Klix.

"U kući je pronađeno osam mrtvih tijela, četiri muške i četiri ženske osobe, svi s područja Posušja. U tijeku je očevid. Uzrok smrti bit će poznat nakon izvršene obdukcije", rekao je za hercegovina.info županijski tužitelj Tužiteljstva Županije zapadnohercegovačke Josip Aničić.

Našli ih mladi iz susjedne kuće

Mladići i djevojke su u vikendici čekali Novu godinu. Pronašli su ih mladići i djevojke iz susjedne kuće koji su također tu bili na dočeku.

"U susjednoj vikendici bile su također mlađe osobe koje su čekale Novu godinu. Oni su prvi primijetili da nitko nije izašao iz vikendice koja se nalazila u blizini. Nakon toga su pokušali ući u vikendicu, ali vrata su bila zaključana. Jedan od njih je ušao i u prizemlju zatekao osam osoba u besvjesnom stanju, nakon čega je pozvao policiju", ispričao je Milan Galić iz policije.

Pretpostavlja se da je uzrok smrti gušenje, ali nije mogao dati više detalja. Očevid je još u tijeku.

"Osobno ne mogu zamisliti ništa teže od gubitka djece u jednoj ovakvoj tragediji. Tu smo da izrazimo solidarnost i sućut obiteljima koje su izgubile djecu", kazao je lokalni premijer Zdenko Ćosić, dodavši da će u toku dana biti proglašeno nekoliko dana žalosti.

Nekoliko fotografija ustupila nam je Federalna.ba.

Plenković izrazio sućut

Javio se i Andrej Plenković.

"S nevjericom i velikim žaljenjem primio sam vijest o tragičnom gubitku osmero mladih života u novogodišnjoj noći u Tribistovu kod Posušja. U ovim teškim trenucima za obitelji i prijatelje, u ime vlade i hrvatskog naroda, šaljemo izraze iskrene sućuti", poručio je premijer preko Twittera.

Načelnik općine moli ugostitelje da obustave rad u znak poštovanja prema žrtvama

Načelnik općine Posušje Ante Begić izrazio je sućut obiteljima nastradalih.

"Povodom tragedije u kojoj je noćas u Posušju izgubljeno osam mladih života, obiteljima nastradalih upućujemo najiskrenije izraze sućuti. Također, molimo sve vlasnike ugostiteljskih objekata da u znak poštovanja prema žrtvama obustave rad", objavljeno je na web stranici i Facebooku općine. 

Povodom tragedije u kojoj je noćas u Posušju izgubljeno osam mladih života, obiteljima nastradalih upućujemo...

Posted by Općina Posušje - ured načelnika on Friday, January 1, 2021

Gordan Grlić Radman: Potresen sam

O tragediji kod Posušja na Twitteru se oglasio i hrvatski ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman.

"Potresen tragedijom u Općini Posušje, gdje je osmero mladih noćas izgubilo život od posljedica gušenja plinom, izražavam sućut obiteljima i bližnjima. U telefonskom razgovoru s načelnikom Begićem iskazao sam žaljenje zbog ove tragedije koja je zavila Posušje u crno", napisao je Radman na Twitteru.

Pročitajte više