U kući otmičara Zvera nisu pronađeni traženi psi

NAKON prošlotjedne opsade kuće u Ribič Bregu u kojoj je liječnik Davorin Zver zapucao na suce i policajce koji su došli na ovrhu zbog duga te je na njih bacio ručne bombe koje su ozlijedile četiri osobe, nije pronađeno svo troje pasa koje je potraživao mađarski uzgajivač. Naime, Fanta Gyory je tražio od uzgajivača Dragutina Zvera ovršnim postupkom da mu preda tri skupocjena psa pasmine engleski buldog, mužjaka i dvije ženke.

Mađarski uzgajivač pasa pokrenuo je prošle godine na ivanečkom Općinskom sudu ovršni postupak kako bi dobio natrag tri pasa pasmine engleski buldog, mužjaka imena Bomberlan Play with Fire te ženke imena Meggie i Loveable Bulls. Općinski sud presudio je u njegovu korist u travnju 2008, a 10. veljače ove godine presudu je potvrdio i varaždinski Županijski sud. Sukladno tome, ivanečki je sud 16. srpnja ove godine odredio oduzimanje buldoga.

Tijekom prvoga pokušaja ovrhe koji se zbio 2. listopada, u Ribič Breg je došao i Fanta Gyory sa svojim punomoćnikom, ali Zvera nisu zatekli kod kuće pa su mu na ulaznim vratima ostavili rješenje o ovrsi.

Drugi pokušaj ovrhe dogodio se kad i osmosatna talačka kriza, ali u Zverevu domu je pronađena samo ženka Maggie koja je otpremljena u Mađarsku, a o ostalo dvoje pasa se ništa ne zna.

Pročitajte više