U lisicama priveden vozač kamiona koji je usmrtio radnike HAC-a, ide u zatvor

Foto: Damir Skomrlj / CROPIX

Vozač kamiona kojeg se tereti da je naletio na dvojicu radnika HAC-a na autocesti A6 priveden je jutros nadležnom Državnom odvjetništvu u Rijeci.

Radi se o 68-godišnjem državljaninu Bosne i Hercegovine. Do sada je bio na bolničkom liječenju na kojem je završio nakon nesreće.

Sud mu je odredio istražni zatvor. 

Riječki portal Burin objavio je da je vozaču kamiona određen istražni zatvor zbog opasnosti od bijega te da bi do daljnjeg trebao biti u riječkom zatvoru, ali da će biti smješten u Bolnicu za osobe lišene slobode u Zagrebu jer je nakon nesreće u teškom psihičkom stanju, a ima i neke zdravstvene tegobe.

Danas je trebao biti saslušan pred sutkinjom istrage, no angažirana je psihijatrijska vještakinja koja je dala mišljenje da nije sposoban sudjelovati u postupku zbog svog teškog psihičkog stanja, piše Burin.

Na sud su ga vodili interventni policajci i imao je lisice na rukama. 

Podsjetimo, dvojica radnika Hrvatskih autocesta (HAC), 31-godišnji Dario Mance i 44-godišnji Josip Čop, poginuli su u srijedu ujutro kada je kamion naletio na njihovo ophodno vozilo koje se nalazilo u zaustavnoj traci.

Do prometne nesreće došlo je oko 9:20 između čvora Ravna Gora i Vrbovsko u smjeru Zagreba. U trenutku nesreće radnici su se nalazili izvan ophodarskog vozila te su dvojica smrtno stradala, a treći je jedva izbjegao smrt. Njihovo prisustvo u zaustavnoj traci bilo je propisno obilježeno, no to nije spriječilo nesreću.

Još se uvijek ne zna što je točan uzrok nesreće.

Kako je izgledala teška nesreća

Policija ga sumnjiči da je izazvao prometnu nesreću u cestovnom prometu kada je upravljajući teretnim vozilom sisačkih registracijskih oznaka prešao na trak za zaustavljanje vozila u nuždi i prednjim dijelom vozila udario u zadnji dio zaustavljenog ophodarskog vozila.

Od udarca su smrtno stradali 31-godišnji Dario Mance iz Skrada i 44-godišnji Josip Čop iz Lokava, koji su se u trenutku nesreće nalazili sa stražnje strane, na željeznom podestu vozila.

Ophodarsko vozilo je silinom udarca odbačeno na travnatu površinu izvan kolnika, a dvojica radnika umrla su na mjestu događaja.
 
Nakon kriminalističkog istraživanja osumnjičenik je kazneno prijavljen općinskom državnom odvjetništvu i predan pritvorskom nadzorniku te mu je određen istražni zatvor, naveli su iz policije.

Teška prometna nesreća dogodila se nakon završetka radnog zadatka i pripreme ophodarskog vozila HAC-a za odlazak s lokacije.

Ophodarsko vozilo bilo je na zaustavnoj traci i propisno obilježeno, a stradali radnici su u trenutku nesreće bili izvan vozila.

Vozač teretnog vozila je nakon nesreće bio zadržan na liječenju u riječkoj bolnici, a mediji navode da je hospitaliziran zbog stanja šoka.

Pročitajte više