KORONAVIRUS U HRVATSKOJ

U Međimurju 134 nova slučaja zaraze, četiri osobe umrle

Ilustracija: EPA

U MEĐIMURJU su 134 nova slučaja zaraze koronavirusom, a četiri su osobe umrle, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata uzeta su 383 uzorka za testiranje, a dosad je ukupno uzet 17.871 uzorak.

Potvrđene su 134 osobe pozitivne na koronavirus, u protekla 24 sata oporavilo se 175 osoba, pa je u županiji trenutno 1256 aktivnih slučajeva zaraze.

Od 25. veljače 2020. oporavilo se 1955 osoba.

U Županijskoj bolnici u Čakovcu na liječenju je 81 pacijent pozitivan na koronavirus, a njih 14 hospitalizirano je u posljednja 24 sata. Otpušteno je šest pacijenata, a na respiratoru ih je devet.

U 24 sata umrle su četiri osobe, žene u dobi od 92 i 79 godina te muškarci u dobi od 70 i 57 godina.

Sve osobe imale kronične bolesti, navodi se u priopćenju.

U zdravstvenom sustavu u Međimurskoj županiji na koronavirus je pozitivno sedam liječnika, 17 medicinskih sestara i jedan farmaceutski tehničar. U samoizolaciji su tri liječnika, 13 medicinskih sestara i jedan bolničar.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više