U Međimurju 183 nova slučaja, dvije osobe umrle

Foto: PIXSELL

U MEĐIMURJU su evidentirana 183 nova slučaja zaraze koronavirusom, a dvije su osobe umrle, izvijestio je u petak županijski Stožer civilne zaštite.

Po podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata u mikrobiološkom laboratoriju obrađena su 374 uzorka te je evidentirano 170 pozitivnih slučajeva.

Na temelju kliničke slike, odnosno bez testiranja, covid-19 je dijagnosticiran kod 10 osoba, dok je iz drugih županija prijavljeno da je PCR testom dokazan virus kod tri osobe s prebivalištem na području Međimurske županije.

U protekla 24 sata oporavilo se 159 osoba. Broj aktivnih slučajeva u Međimurskoj županiji je 1418.

Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 22.209 uzoraka, ne računajući testiranja u drugim ustanovama unutar i izvan županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 97 pacijenata. Njih 15 je hospitalizirano u posljednja 24 sata, a otpušteno ih je sedam. Na respiratoru se nalazi 11 pacijenata.

Umrle su dvije osobe, muškarac starosti 66 godina i žena starosti 79 godina, oboje s dodatnim kroničnim bolestima, navodi se u priopćenju međimurskog Stožera civilne zaštite.

Pročitajte više