U Međimurskoj županiji 116 novozaraženih, četvero umrlih

Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

U PROTEKLA 24 sata u Međimurskoj je županiji 116 novih osoba pozitivnih na koronavirus, a četiri su osobe umrle, priopćio je u nedjelju Županijski stožer civilne zaštite, uz napomenu da u Županijsku bolnicu Čakovec uskoro stižu još tri respiratora.

Broj slučajeva u Međimurskoj županiji na današnji dan je ukupno 1112, a od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 2626 osoba pozitivnih na koronavirus. Do sada su umrle 33 osobe, a oporavila se 1481 osoba.

Umrle osobe s dodatnim kroničnim bolestima

Trojica muškaraca koji su umrli u protekla 24 sata starosti su 71, 67 i 78 godina, a žena u dobi od 86 godina i prema informacijama Stožera, sve su to bile osobe s teškim dodatnim kroničnim bolestima. 

U zdravstvenom sustavu na koronavirus pozitivan je jedan liječnik i 20 medicinskih sestara, a u samoizolaciji je dvoje liječnika i 15 medicinskih sestara.

Proteklih dana ustanove koje pružaju zdravstvenu i socijalnu skrb u Međimurskoj županiji dobile su novi kontingent zaštitne opreme koja je distribuirana i stavljena na korištenje u cilju sigurnosti zdravstvenih radnika, pacijenata i štićenika domova za starije i nemoćne osobe, a Međimurska županija pokrenula je nabavu dodatna dva respiratora za Županijsku bolnicu Čakovec, dok će Grad Prelog nabaviti još jedan respirator. 

Iz Stožera su izvijestili i kako je tijekom petka poslijepodne iz proračuna Međimurske županije podmiren dio duga prema veledrogerijama kako bi se spriječila obustava lijekova za onkološke bolesnike.

 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više