U Meksiku četvero ubijenih na parkingu ispred motela

U NAJOPASNIJEM meksičkom gradu Ciudad Juarezu na parkingu ispred motela ubijena su četiri muškarca. Žrtve su stajale pored automobila i pile alkohol kada su po njima počeli pucati. Njihova tijela bila su pogođena s više hitaca. Pretpostavlja se kako se radi o sukobu narko kartela. 

Ciudad Juarez koji se nalazi nasuprot El Pasa je najopasnije mjesto u Meksiku. U tom gradu u proteklih godinu dana posljedicom rata koji se vodi protiv narko kartela poginulo je 1.300 osoba. U Ciudad  Juarezu na ulicama vlada Juarez kartel koji je u žestokom sukobu sa suparničkim Sinaola narko kartelom. Nakon dolaska na vlast Felipea Calderona broj mrtvih u posljednje tri godine popeo se na 13.500 zbog njegove odlučne borbe protiv droge, prenosi Associated Press.

Meksička vlada rasporedila je više od 45.000 vojnika i 5.000 vladinih agenata po najkritičnijim mjestima dilanja. U jednom sukobu vladinih agenata i narko bosova 12 agenata je poginulo, a pronašli su ih ostavljene pored autoceste, taj sukob smatra se jednim od najgorih. Službeni dužnosnici izjavili su kako je to posljedica zatvaranja jednog od glavnih ljudi "La Familia" kartela.

Pročitajte više