U NASA-inom postrojenju kraj space shuttlea Discovery pronađen kokain!

U SVEMIRSKOM centru Kennedy na Floridi u kojem se čuva space shuttle Discovery pronađena je vrećica s kokainom! Iz NASA-e su priznali da je vrećica s manjom količinom droge pronađena u njihovom postrojenju, te je pokrenuta istraga kako bi se utvrdilo kako je kokain tamo dospio.

Vrećicu s manjom količinom kokaina pronašao je radnik u hangaru. Dio hangara u kojem je kokain pronađen je pod stalnim nadzorom i pristup mu ima tek nešto više od 200 ljudi, stalnih zaposlenika NASA-e i pouzdanih vanjskih suradnika. NASA je zbog toga sve svoje zaposlenike odlučila testirati zbog droge i u postrojenje na Cape Canaveralu dovela pse tragače kako bi saznali je li u Svemirskom centru skriveno još droge.

"Nema nikakvih dokaza da su radnici koji su radili na space shuttleu Discovery bili pod utjecajem droge, niti da je bilo nekakve sabotaže na shuttleu", rekao je Allard Butel koji vjeruje da ovaj incident neće utjecati na planirano lansiranje Discoveryja, kojega NASA priprema za misiju u ožujku 2010. godine.

Pročitajte više