U Našicama se objesila 14-godišnjakinja

14-GODIŠNJA djevojčica, učenica osmog razreda osnovne škole u Našicama, objesila se u utorak oko 20 sati na tavanu obiteljske kuće.

Glasnogovornica PU osječko-baranjske Edita Roterbauer za Index je potvrdila događaj rekavši kako je policija dojavu zaprimila u 20.22 sata. U trenutku počinjenja samoubojstva djevojčica se sama nalazila u kući.

U policiji navode kako se objesila na tavanu obiteljske kuće između 20 i 20.15 sati. Nakon dojave na mjesto događaja su izašli ekipa Hitne medicinske pomoći i mrtvozornik koji su, nažalost, mogli samo konstatirati smrt.

Istražni sudac Županijskog suda u Osijeku naložio je obdukciju tijela.

Roterbauer nam je potvrdila i postojanje oproštajnog pisma u kojemu, međutim, nema motiva koji je djevojčicu natjerao na suicid vješanjem.

Upitana o tome gdje su roditelji bili za vrijeme dok se tragedija dogodila, Roterbauer je rekla kako policija zasad neće iznositi taj podatak jer se roditeljima želi ostaviti mogućnost da se na miru nose s tragedijom.

Val samoubojstava šokirao Hrvatsku

Informacija o djevojci iz Našica uslijedila je samo dan nakon što je Hrvatsku šokirao slučaj varaždinskog osnovnoškolca, također 14-godišnjaka, koji se na školskom hodniku polio razrjeđivačem i zapalio. Nesretni se dječak trenutno bori za život u Klaićevoj bolnici u Zagrebu.

Sve su češći slučajevi u Hrvatskoj da se maloljetnici odlučuju počiniti samoubojstvo. Nekada su tomu razlog loše ocjene u školi, a nekada nepodopština za koju su strahovali kako će na nju roditelji reagirati.

Posljednji slučaj koji je Hrvatsku šokirao prije samoubojstva varaždinskog osnovnoškolca, bio je onaj dviju djevojaka, Magdalene Krstačić (13) i Antonije Pahljine (15), koje su SMS porukama svojim prijateljima danima ranije najavile kako se spremaju na samoubojstvo. Život su si oduzele skočivši zajedno s tornja crkve sv. Ivana Evanđeliste na Rabu.

I.K./K.C.
Foto: RTL Vijesti

Pročitajte više