U Nedjelju prijevremeni izbori za općinska vijeća Lokava i Fužina

U OPĆINAMA Lokve i Fužine u nedjelju će biti održani prijevremeni izbori za općinska vijeća, u koja se bira po 11 vijećnika.

Po podatcima općinskih izbornih povjerenstava u Lokvama su kandidacijske liste predali HDZ, HNS, HSS, HSLS, PGS i SDP, a u Fužinama HDZ, HNS, HSS, PGS, SDP i Nezavisna lista nositelja Marinka Kauzlarića. Svi izlaze samostalno na izbore.

U Fužinama je registrirano oko 1200 birača a u Lokvama oko 1000. Kako obje općine imaju manje od po 3000 stanovnika, nakon izbora se ne sastavljaju općinska poglavarstva, nego općinska vijeća.

U Fužinama su to prvi izbori nakon siječanjskih izbora 2001., a u Lokvama treći u dvije godine jer su u međuvremenu bili održani još jedni, neuspješni izbori za Općinsko vijeće. U Fužinama je na vlasti bila koalicija SDP-a, HNS-a i Nezavisne liste Marinka Kauzlarića, no koalicijski su vijećnici u rujnu 2001. iskazali nezadovoljstvo vođenjem općine pa je predsjednica Vijeća Ela Korica (SDP) otišla na bolovanje i zatim dala ostavku. SDP je predložio da tu dužnost obnaša volonter, što ostali vijećnici nisu prihvatili, pa je Vlada imenovala povjerenika do izbora novog Općinskog vijeća.

U Lokvama je na vlasti nakon izbora u siječnju 2001. bila koalicija SDP-a, HNS-a, PGS-a i HSS-a, a predsjednik Općinskog vijeća bio je Davorin Cenčić, no zbog sukoba to je tijelo raspušteno i Vlada je također imenovala povjerenika.

Pročitajte više