U nesreći na radu na vojnom vježbalištu poginuo policajac izvan službe

PRILIKOM izvlačenja drvenih trupaca na Babinoj gori, u sklopu Vojnog vježbališta "Eugen Kvaternik", u nesreći na radu poginuo je policajac Kazimir Paušić (39) koji je bio izvan službe.

U tijeku je inspekcijski nadzor nad poštivanjem propisa o zaštiti na radu. Policija je priopćila da Paušić, djelatnik policijske postaje Ogulin, u vrijeme nesreće nije bio u službi, već je na mjesto izvlačenja trupaca došao privatno zbog, kako se navodi, "kontrole vitla na šumskom traktoru".

Šumske radove na Babinoj gori obavlja Obrt Gajo, na temelju ugovora s Ministarstvom obrane. Od suvlasnika obrta Stjepana Mikića doznaje se da je Paušić na radilište došao kao njegov prijatelj i kum.

"Dva dana ranije pomogao je popraviti vitlo na šumskom traktoru, a jučer je došao vidjeti kako sada radi vitlo" - rekao je Mikić.

Oko 11 sati došlo je "do izvale sasušenog stabla bukve, te je vrh stabla pao na glavu i lijevo rame Kazimira Paušića". U nesreći je zadobio prijelom lijeve lopatice i lijevoga rebra, što je prouzročilo krvarenje u prsištu od čega je istoga dana oko 14 sati preminuo u Općoj bolnici Ogulin, navodi se u policijskom priopćenju. Također se navodi da će tijekom današnjeg dana biti obavljena obdukcija.

Sudac Istražnog centra Županijskog suda u Karlovcu Mladen Kosijer potvrdio je da je izdao Rješenje za obdukcijski nalaz, ali ne zbog okolnosti moguće sumnjive smrti, već da bi se "znao točan uzrok smrti u slučaju postupka utvrđivanja odgovornosti prema propisima o zaštiti na radu".

Od voditelja Ispostave Državnog inspektorata u Karlovcu Darka Marečića doznaje se da se nakon jučerašnjeg nadzora danas na mjestu nesreće obavlja i drugi izravni inspekcijski nadzor "da bi se točno utvrdilo jesu li se na radilištu poštivali propisi o zaštiti na radu, zatim opremljenosti i obučenosti samih radnika, te stanje njihovih strojeva i druge opreme".

Poginuli policajac je otac troje djeca od kojih je najstariji učenik četvrtog razredu osnovne škole.

Pročitajte više