U nesreći u Belgiji lakše ozlijeđena osoba Hrvatica iz njemačke

U AUTOBUSNOJ nesreći u Belgiji u subotu ujutro na granici s Francuskom, među lakše ozlijeđenima je i Hrvatica nastanjena u Njemačkoj, kazali su za Hinu izvori vatrogasaca s mjesta nesreće, a točne podatke o ozlijeđenoj pružila je djelatnica veleposlanstva RH u Belgiji.

Dežurna dužnosnica belgijskog veleposlanstva potvrdila je da je lakše ozlijeđena u nesreći Daniela Ilić (18), nastanjena u Njemačkoj. Ona je kazala da je telefonski razgovarala s Danielom Ilić koja je bila smještena u krizni centar nedaleko od Monsa, gdje je unesrećenima pružena medicinska i psihološka pomoć.

Agencije su prijepodne javljale o prometnoj nesreći u kojoj je najmanje 12 osoba poginulo, a 37 je ranjenih na autocesti između Bruxellesa i Pariza na graničnom prijelazu Hensises.

Ilić je pojasnila da je spavala u trenutku nesreće, oko 6.30 ujutro, te se probudila i zajedno sa svojim dečkom iskočila kroz prozor, pri čemu je zadobile lakše ozljede noge.

U autobusu njemačkih registarskih oznaka bili su putnici različitih nacionalnosti koji su putovali iz Njemačke u Pariz, a bila je riječ o turističkom putovanju, rekao je Duffer.

Agencije javljaju da je među putnicima bilo Nijemaca ali i državljana BiH, Hrvatske, Turske, Rusije, Mongolije, Ukrajine, Rumunjske, Bjelorusije, a jedna je osoba američkog državljanstva.

Sve su to uglavnom mlade osobe, rođene 1980-tih, javljaju agencije.

Prema podacima, koje je objavila policija iz Monsa, nesereća se dogodila kada se u subotu ujutro vozač njemačkog autobusa zaletio u betonski zid u blizini graničnog prijelaza Hensies nedaleko od Monsa. Autobus se ubrzo zapalio.

Voditelj vatrogasne ekipe Gregory Duffer potvrdio je telefonski za Hinu da je ozlijeđena osoba hrvatskog državljanstva. Prema njegovim saznanjima, u trenutku razgovora na popisu poginulih tada nije bilo Hrvata.

Identifikacija poginulih još se uvijek obavlja, kazali su izvori.

Pročitajte više