U Njemačkoj pobio šest članova obitelji, dvoje teško ranio. Objavljeni detalji

Screenshot: Bild

ŠESTERO ljudi je ubijeno, a ima i ranjenih u napadu vatrenim oružjem u gradu Rot am See na jugu Njemačke, javlja agencija dpa. Do napada je došlo oko 12:45, a napadač je uhićen. Kako pišu tamošnji mediji, do pucnjave je došlo u restoranu u Bahnofstrasseu. Kad je policija došla na mjesto događaja, kako piše Bild, u prostoriji i na ulici ležali su mrtvi i ranjeni.

Radi se o obiteljskoj svađi, žrtve su članovi obitelji. Napadač je, kako piše njemački Bild, 26-godišnjak. Sam se nakon ubojstva predao policiji.

Više je osoba ranjeno, a dvije su u teškom stanju. 

Bild javlja da su žrtve trojica muškaraca u dobi od 36, 65 i 69 godina i tri žene u dobi od 36, 56, i 62 godine. Maskirani muškarac ubio ih je poluautomatskom puškom. Jedna osoba je kritično, a napadač je prijetio i dvoje djece u dobi od 12 i 14 godina.

Otac ubojice bio je vlasnik restorana

Otac ubojice bio je, kako piše Bild, vlasnik restorana u kojem je došlo do pucnjave. Majka nije živjela s obitelji.

Bild također piše kako je majka bila u gostima ostatku obitelji te je sa sobom povela dvoje djece iz drugog braka. U Rot am See došla je zbog sporovoda svoje majke.

Policija je u novoj objavi rekla kako je operacija još u tijeku. Pozvali su ljude da se suzdrže od nagađanja.

Rot am See je gradić koji broji nešto više od 5000 stanovnika.

Policijski glasnogovornik kazao je da nema indikacija da je bilo više od jednog napadača, no da je motiv zločina za sada u potpunosti nepoznat.

 

Pročitajte više