u obnovljenoj vukovarskoj kapelici sv. Roka služena misa

U vukovarskoj kapelici sv. Roka danas je pred stotinjak vjernika koncelebriranu misu predvodio svećenik župne crkve sv. Filipa i Jakova fra Ivan Mikulić.

On je u propovijedi podsjetio da je sv. Rok rođen u bogatoj obitelji na jugu Francuske, te da je svoje bogatstvo prodao i podijelio siromasima.

"Sveti Rok nam i danas svjedoči jer među nama ima onih kojima je pomoć potrebna", istaknuo je Mikulić. Također je pozvao vjernike da čine dobra djela jer im ona neće biti uzalud.

"Što učinite svojem bližnjem, učinili ste i meni. Ovo je vrijeme pogodno da činimo dobra djela i tako smo sigurni da smo na dobrom putu k Bogu", poruka je današnjeg blagdana.

Na svetoj misi bilo je i 50-ak umirovljenika iz Sračinaca, mjesta nedaleko od Varaždina, čiji su članovi obitelji sudjelovali u obrani Vukovara.

Kapelica sv. Roka obnavljala se od 1998. Iako je završetak radova odgađan nekoliko puta, primopredaja je proteklog mjeseca potpisana u Ministarstvu javnih radova, obnove i graditeljstva.

"Unatoč završenoj obnovi, nije riješen pod na koru, bojenje oltara, vrata, zatvaranje prozora, iako smo to zahtijevali", istaknuo je vukovarski gvardijan fra Zlatko Špehar.

On smatra kako je to neodgovornost izvoditelja radova ili nadzora. Dodao je kako župni ured u Vukovaru nema uvida jesu li izvoditelju radova isplaćena sva sredstva jer bi se u tom slučaju moglo tražiti otklanjanje nedostataka.

Izvoditelj radova je tvrtka GAGO-PROJEKT iz Slavonskog Broda, a u obnovu je Ministarstvo javnih radova, obnove i graditeljstva uložilo oko dva milijuna kuna.

Pročitajte više