U olujnoj buri u Rijeci ozlijeđeno 20-ak osoba

OKO 20 osoba teže je ozlijeđeno u današnjim olujnim udarima bure, doznaje se od dežurnih liječnika Kliničkog bolničkog centra na Sušaku.

Najviše ozlijeđenih primljeni su s prijelomima ruku, nogu i u području grudnog koša i zadržani su na liječenju. U hitnom traktu dijela Bolnice koji se nalazi u središtu Rijeke primljeno je još nekoliko osoba s manjim posjekotinama.

Jaka, povremeno olujna bura, puše na Kvarneru od ranih jutarnjih sati pa je promet Krčkim mostom kao i sav trajektni promet obustavljen. Promet jadranskom magistralom od Bakra do Senja obustavljen je za sva vozila.

Na prometnice u Rijeci i široj okolici srušilo se više stabala, električnih i telefonskih stupova, pa ih nekoliko zatvoreno za promet. Ima oštećenih krovova i automobila, a vatrogasne su postrojbe do sad obavile više od 50 intervencija.

U nekim djelovima grada nema električne energije.

Riječki centar za obavješćivanje preporučuje građanima da bez veće potrebe još ne napuštaju domove.

Gradonačelnik Vojko Obersnel obišao je kritična mjesta u gradu, kao što je Krešimirova ulica na kojoj se urušilo najviše stabala i stupova. Obersnel je također pozvao građane da ne napuštaju domove te da o oštećenjima koja ugrožavaju sigurnost što prije izvijeste mjerodavne dežurne službe.

Na otocima, posebice Krku, česti su prekidi u opskrbi električnom energijom, a zabilježene su i materijalne štete, doznaje se iz Centra za obavješćivanje. U centru napominju da se stanje u opskrbi električnom energijom stalno mjenja ovisno o jačini bure.

Pročitajte više