U Opatiji se od 1. do 4. travnja održava treća Microsoft Windays konferencija

OD 1. DO 4. travnja u Opatiji se po treći put održava konferencija Microsoft Windays 2003, centralna tehnološka konferencija Microsofta u Hrvatskoj.

Detaljne informacije o konferenciji mogu se pronaći na web stranicama: http://www.microsoft.com/croatia/Windays.

Očekuje se da i ove godine konferencija bude najveće i najznačajnije okupljanje informatičkih stručnjaka u Hrvatskoj.

Stručna predavanja održat će preko 120 predavača – o značaju i nteresu za ovu konferenciju najbolje govori podatak da je bilo prijavljeno čak tri puta više predavanja nego što ih se moglo uključiti u program konferencije!

Od toga, deset predavača dolazi iz korporacije Microsoft, a sadržaj će se odvijati u šest paralelnih dvorana.

Tijekom četiri dana konferencije, sudionici će moći pratiti predavanja u ukupno 8 smjerova: administracija i upravljanje sustavima, arhitektura sustava i razvoj, poslovna produktivnost, sigurnost, messaging i mobilnost, metode i procesi, integracije sustava, SQL i business intelligence, te Internet i intranet rješenja.

U konačnici, bit će organizirano više od 80 predavanja, 40ak radionica, te nekoliko shoot the expert sastanaka na kojima će sudionici pitanja moći uputiti izravno stručnjacima u primjeni Microsoftovih tehnologija.

Windays 2003 donose i jednu svjetsku ekskluzivu: novi Microsoft Windows Server 2003 bit će predstavljen u Opatiji prije službene svjetske premijere. Sudionici konferencije će također moći upoznati Microsoft Visual Studio .NET 2003, kao i novi Office 11 i sve njegove prateće aplikacije. Stoga će Windays konferencija biti prilika za upoznavanje s novim Microsoftovim tehnologijama i proizvodima, kao i načinima njihove primjene u praksi.

Sudionici konferencije ponovno će imati na raspolaganju prethodnih godina hvaljeni Windays Network, posebno izgrađenu komunikacijsku mrežu koja će omogućiti razmjenu iskustava i znanja s ostalim sudionicima konferencije. I ove će godine Windays Network biti upotpunjen bežičnom mrežom, pa će mu se moći pristupati uz pomoć bežičnih kartica s ručnih i prijenosnih računala.

Puni iznos kotizacije za prisustvovanje na konferenciji iznosi 3175 kuna (bez PDV-a), no svi koji se registriraju do 26. veljače imaju 30 posto popusta, te će konferenciji moći prisustvovati uz posebnu cijenu kotizacije od 2222 kune (bez PDV-a). Registraciju je moguće obaviti putem navedenih Windays web stranica, ali i pozivom na besplatni telefonski broj Microsoft centra, 0800 300 300.

Generalni sponzori Windays 2003 konferencije je tvrtka HP (s kojom je Microsoft i u Hrvatskoj nedavno promovirao svoje strateško partnerstvo, FrontLine Partnership) a sponzor komunikacijskih tehnologija je VIPnet. Ostali su sponzori Combis, Integra Group, M San Grupa, Perpetuum Mobile i Recro.

Pročitajte više