u orahovičkom poduzeću voće export-import stanje nepromijenjeno do odluke vrhovnog suda

Orahovička tvrtka Voće exportimport u stečaju trebala je jutros na temelju odluke Općinskog suda u Orahovici od 27. prosinca, biti predana na čuvanje novom vlasniku, zadruzi ´Eurovoće´, ali to nije obavljeno jer je opunomoćenik Andrije Klarića (vlasnika poduzeća ´Done´ i bivšeg zakupca Voća exportimport) zatražio izuzeće iz tog slučaja suca Općinskog suda Krunoslava Gerharda.

No, orahovički Općinski sud odbio je taj zahtjev pa je Klarićev odvjetnik u novom zahtjevu zatražio ´oduzimanje nadležnosti Općinskom sudu i izuzeće svih sudaca toga suda´ te da se slučaj preda Vrhovnom sudu.

Poduzeće Voće export-import u stečaju zadruga ´Eurovoće´ kupila je na javnoj dražbi u stečajnom postupku 5. prosinca prošle godine za 1,3 milijuna eura. Postupak plaćanja je u tijeku, a rok isplate je 18. siječnja.

Do odluke Vrhovnog suda odvjetnica ´Eurovoća´ Mara Babić moći će i dalje pregledavati ´Donina´ vozila kojima se iz orahovičkog pogona, odnosno iz skladišta, smije izvoziti Klarićeva imovina, a riječ je o gotovim proizvodima i poluproizvodima. Strojevi i oprema ne smiju se odvoziti.

Protok robe, odvoz gotovih proizvoda i poluproizvoda iz skladišta koji su vlasništvo ´Done´ omogućuje se na temelju odluke stečajnog upravitelja Ilije Marića, no po toj odluci zabranjuje se bilo kakvo pokretanje opreme i strojeva.

Međutim novi vlasnik, direktor ´Eurovoća´ Željko Jurkin, u današnjem priopćenju tvrdi da brojna vozila (´Done´) gotovo 24 sata ´izlaze´ iz tvorničkog pogona pa odvjetnica Babić fizički ne može stalno nadzirati ono što se odvozi.

Također tvrdi da je njihova odvjetnica među robom natovarenom na kamione uočila i vage iz laboratorija, koje su dio stečajne mase kupljene na javnoj dražbi, pa su nakon njezina upozorenja vraćene u tvornicu.

Članovi zadruge ´Eurovoća´ inzistiraju da se osim njihovoj odvjetnici i njima omogući ulazak u krug tvornice i nadzor ´Doninih´ kamiona.

Pročitajte više