U Osijeku akcija "Kupujmo Hrvatsko"

AKCIJA Hrvatske gospodarske komore (HGK) "Kupujmo hrvatsko" održava se danas na osječkome Trgu Ante Starčevića, a svoje proizvode po promotivnim cijenama ponudilo je 60ak tvrtki iz Osječkobaranjske županije i ostalih krajeva Hrvatske.

Predsjednik osječke Županijske komore Zoran Kovačević izjavio je kako je svrha akcije "razvijati svijest potrošača o potrebi kupnje kvalitetnih hrvatskih proizvoda radi razvijanja proizvodnje, očuvanja sadašnjih i otvaranja novih radnih mjesta".

"Nakon što je Hrvatska ušla u CEFT-u i kada - zbog pristupa drugim integracijama - više ne može carinskim barijerama štititi domaću proizvodnju, bitno je razviti potrošačku svijest o kupnji hrvatskih proizvoda i konkurenciji stranoj robi", rekao je novinarima Kovačević.

Osječki gradonačelnik Zlatko Kramarić, koji se i sam okušao kao prodavač na štandu baranjskoga kombinata "Belja" rekao je novinarima kako se globalizacija ne može izbjeći no da bi bilo jako loše kada bi zbog toga ignorirali vlastite proizvode, posebice one koji su jednake ili čak bolje kakvoće od stranih.

Pročitajte više