U Osijeku preminula 14. žrtva koronavirusa, imala je 82 godine

Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

OSJEČKI stožer civilne zaštite održao je konferenciju za medije na kojoj je potvrdio kako je u KBC-u Osijek preminula još jedna osoba.

Radi se o petoj žrtvi u Osječko-baranjskoj županiji i četrnaestoj žrtvi u Hrvatskoj.

Oboljele još tri osobe

Stožer je objavio kako su oboljele još tri osobe. Prvi je govorio Zlatko Pandžić, ravnatelj HZJZ-a za osječko-baranjsku županiju.

Dvije osobe su kontakti prethodno oboljelih, a treći oboljeli je novooboljeli te je 15 njegovih kontakata stavljeno u samoizolaciju. Dodali su kako su radili testove za vukovarsko-srijemsku bolnicu te za bolnicu u Slavonskom Brodu te u Vinkovcima. U Vinkovcima je oboljelo još troje ljudi.

"Uočili smo pojavu okupljanja građana ispred trgovina i u dvorištima trgovina. Uzmu piće i konzumiraju ih ispred. Policija to neće tolerirati", rekao je Ladislav Becalj iz PU osječke županije.

Boris Piližota iz Civilne zaštite je rekao kako Osijek stavlja još inspektora na raspolaganje jer se ljudi okupljaju u gradu.

Nema novooboljelih starijih od 55 godina

Na pressici su izvijestili kako od posljednjih šest oboljelih nijedan nije stariji od 55 godina.

U KBC-u Osijek je na liječenju 27 pacijenata, pet je na respiratoru, a na kraju konferencije za medije je rečeno kako je zabilježen i još jedan smrtni slučaj.

Na presici nije objavljeno koliko je godina imala posljednja preminula osoba u Osijeku kao ni je li bolovala od drugih bolesti.

Portal Osijek031 javlja kako se radi o osobi staroj 82 godine, koja je bila onkološki pacijent.

Pročitajte više