U Osijeku pronađen eksploziv i streljivo

OSJEČKA policija pronašla je kod autobusnog kolodvora u plastičnoj bačvi i dvjema kutijama 2245 komada raznog streljiva, oko pet kilograma eksploziva, 15 ručnih bombi, 14 upaljača, 62 detonatora, 30 metara sporogorećeg štapina, kilogram baruta i pet projektila za protuzrakoplovni top.

Kako je izvijestila Policijska uprava osječko-baranjska, sinoć oko 21,50 sati nepoznati muškarac iz osječke javne govornice nazvao je policiju i rekao da se u Ulici Bartola Kašića, na lokaciji novog autobusnog kolodvora, nalazi plastično bure s eksplozivom i streljivom.

Voditelj Protueksplozijskog odjela PU osječko-baranjske Stevan Fadi izjavio je da je riječ o količini eksploziva, koja bi da je "kojim slučajem aktivirana, izazvala velike posljedice, tim više što se nalazi u urbanoj sredini".

Dodao je kako "na svu sreću dojavljivač nije imao takvu namjeru, već se očito htio riješiti eksploziva, streljiva, ručnih bombi i ostalog, što se može zaključiti s obzirom na to kako je sve složeno i spakirano u kutije".

Pročitajte više