U Osječko-baranjskoj županiji 25 novozaraženih, dvije osobe umrle

Foto: Epa

U POSLJEDNJA 24 sata u Kliničkom bolničkom centru Osijek i županijskom Zavodu za javno zdravstvo na koronavirus testirano je 258 uzoraka od kojih je 25 bilo pozitivno, a dvije su osobe umrle, izvijestio je danas osječko-baranjski Stožer civilne zaštite.

11 novopozitivnih osoba ima prebivalište u Osijeku, dvije u Valpovu te po jedna u Našicama, Belišću, Belom Manastiru, Đakovu, Čepinu, Donjem Miholjcu, Đurđenovcu, Ernestinovu, Marijancima, Petrijevcima, Erdutu i Petlovcu.

11 pacijenata na respiratoru

"Na bolničkom liječenju nalazi se 58 osoba. Njih 45 liječi se u KBC-u, od kojih je 11 na respiratoru. U Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 13 pacijenata.  U zadnja 24 sata preminule su dvije osobe u dobi od 54 i 75 godina. Na području županije u samoizolaciji se nalazi 986 osoba", priopćio je županijski Stožer.

Policijski službenici provjerili su poštovanje mjere samoizolacije za 12 osoba, od kojih su dvije provjere bile prema dojavi, i utvrđena su dva kršenja na području Osijeka. Obišli su i 183 objekta i nisu zatekli nepravilnosti.

Pročitajte više