U Otvorenom se posvađali sindikalist i bivši šef Emmezete

Screenshot: HTV/HRT

SINOĆ se u Otvorenom raspravljalo o rastu cijena i sastanku s predstavnicima trgovačkih lanaca u Banskim dvorima. Nakon sastanka najavljeno je da će trgovački lanac Konzum od petka pojeftiniti 365 proizvoda. Među gostima Otvorenog bili su i predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata Krešimir Sever i bivši šef Uprave Emmezete Slobodan Školnik. 

U jednom trenutku je između njih izbila prepirka. Sindikalist je govoreći o rastu cijena među ostalim naglasio da su se "svi dobro nabrali", što je zasmetalo Školniku. "Čak četiri petine hrvatske inflacije uzrokovao je rast profitnih marži", naveo je Sever.

"Vlada je isto odgovorna za inflaciju"

"Ljudi, nemojte to slušati, to je potpuno pogrešno", uzvratio mu je Školnik. Objasnio je kako je prihod od prodaje po zaposlenom u trgovini u odnosu na 2019. lani rastao 7.5 posto, dok je inflacija bila 14.5 posto. Školnik smatra da je vlada također odgovorna za inflaciju. 

"Vlada proizvodi usluge, prodaje ih skupo, netko će reći, svom pučanstvu. Međutim, tu ne vidimo da je zvala načelnike općine koji se prežderavaju janjetinom da malo stanu s time. Jer to netko mora platiti, ne? Ili one odlaske u kupleraj u Austriju što se plaća karticom općine", rekao je.

"Pa neka njih malo pozove na razgovor. Ili milijarda kuna koja je ukradena ili zamračena u Ini, a ona točno iznosi kao cijela dobit maloprodaje u hrvatskoj", nastavio je Školnik. Ipak, Sever je uvjeren da time ne treba opravdavati rast cijena kakav se dogodio.

Pročitajte više