U ovim školama danas nema nastave

Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

NASTAVLJA se cirkularni štrajk u osnovnim i srednjim školama. 

Danas će u štrajku biti škole u pet županija - Zagrebačkoj, Krapinsko-zagorskoj, Virovitičko-podravskoj, Bjelovarsko-bilogorskoj i Koprivničko-križevačkoj županiji. 

Sanja Šprem iz Sindikata učitelja u petak je istaknula da su iz dana u dan štrajkaši izloženi sve većim pritiscima, no kolapsa nema. "Pokrenuli smo lavinu borbe za dostojanstven rad u Hrvatskoj", poručila je Šprem.

U petak su, podsjetimo, štrajkale osnovne i srednje škole u Splitsko-dalmatinskoj, Varaždinskoj, Dubrovačko-neretvanskoj i Međimurskoj županiji. Prema podacima sindikata u štrajku je bilo 88,17 posto zaposlenih u srednjim školama i 89,65 posto zaposlenih u osnovnim školama.

Sindikati su u nedjelju poslali otvoreno pismo premijeru Andreju Plenkoviću u kojem traže nastavak dijaloga. Za ponedjeljak su najavili i tiskovnu na kojoj će novinarima održati prezentaciju svojih argumenata.

U reakciji na otvoreno pismo predstavnika školskih sindikata vlada je jučer poručila kako je otvorena za dijalog s predstavnicima svih sindikata te istaknula kako vodi odgovornu fiskalnu politiku i povećava plaće u skladu s mogućnostima, no da ne razumiju odluku o pokretanju štrajka. 

Pročitajte više