U Parizu uhićen šef bande koju se sumnjiči za spektakularnu pljačku nakita u Dubaiju

PREMA saznanjima beogradskog Blica, francuska žandarmerija u predgrađu Pariza je uhitila Milana Ljepoju iz Niša, kojeg se sumnjiči za vođenje bande "Pink Panther" koja je prošle godine izvela spektakularnu pljačku nakita u Dubaiju.

Ljepoja je uhvaćen tijekom rutinske kontrole u kojoj je otkriveno da se koristi lažnom putovnicom jedne od država nastale nakon raspada SFRJ.

U njegovom društvu bila su dvojica muškaraca, Darko Anđelković i još jedan srpski državljanin čiji se identitet još utvrđuje. Anđelković je poznat po oružanoj pljački u Budimpešti zbog koje je u Mađarskoj odležao sedmogodišnju kaznu zatvora.

Sva trojica imala su kod sebe lažne putovnice koje se u policijskim arhivama vode kao nestale. Uhićeni su upravo zbog korištenja lažnim putovnicama, doznaje Blic od izvora u MUP-u Srbije.

Francuska je žandarmerija provjerom otisaka prstiju utvrdila da je jedan od uhićenih Ljepoja za kojim je raspisana Interpolova tjeralica zbog prošlogodišnje pljačke nakita vrijednog preko 11 milijuna eura.

Blic piše da će Ljepoja uskoro biti izručen Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE) gdje ga kao organizatora pljačke čeka dugogodišnja zatvorska kazna. U UAE-u se već nalazi Dragan Đorđević, član Ljepojine bande, koji je u kolovozu prošle godine uhićen u Nizozemskoj.

I.K. 
Foto: Blic

Pročitajte više