U Petrovoj ponovno umrla beba

AFERE u hrvatskom zdravstvu više nisu čak niti svakodnevne, svakih par sati netko umre u hrvatskim bolnicama. Ako ne u bolnici onda zbog toga što su telefoni Hitne pomoći u kvaru. Nije li vrijeme za reorganizaciju ili možda ministarsku ostavku? Odgovornih nema, raznorazna povjerenstva ispituju, a odgovorni su na godišnjem odmoru.

Najnoviji slučaj dogodio se ove subote, kada je nakon dva sata neuspješne reanimacije u bolnici u Petrovoj preminulo novorođenče. Za sada je uzrok smrti misteriozan, a obdukcija će pokazati što je bio pravi razlog.

Dječak je rođen prirodnim putem 26. svibnja, potpuno zdrav i bez ikakvih problema. Majka koja se uskoro trebala vratiti kući primijetila je u subotu popodne, za vrijeme dojenja, da s djetetom nije sve u redu. Nakon njezine intervencije čedo je prebačeno na odjel intenzivne njege, gdje je nakon dva sata oživljavanja preminulo pred majčinim očima.

Nesretnoj majci su okolnosti smrti njezina djeteta u najmanju ruku čudne. Naime, medicinska sestra koja joj je donijela dijete na dojenje, dva puta se vraćala da pita "doji li se?". U razgovoru za Večernji list majka je izjavila da je to neobično, jer inače sestre ne dolaze provjeravati kako su rodilje, a sumnja da je sestra primijetila da nešto nije u redu sa bebom. 

Nesretna majka se pita: “Ako sam ja kao prvorotkinja odmah shvatila da nešto nije u redu s mojim sinom, kako sestre, koje su školovane za brigu o bebama, to nisu odmah uvidjele?”

Ravnatelj Klinike za ženske bolesti i porode Ivan Kuvačić sumnja što je uzrok smrti, ali pričekati će rezultate obdukcije kako bi komentirao nesretni slučaj.

“Što se tiče tvrdnje da su sestre možda na nešto sumnjale a nisu ništa poduzele, u to ne bih ulazio. Normalno je da sestre tijekom dojenja dolaze provjeravati da li je sve u redu.” - izjavio je Kuvačić.

Pročitajte više