U PGŽ registrirana 1453 ovisnika; manje novih ovisnika

NA PODRUČJU Primorsko-goranske županije u 2002. registrirana su 1453 ovisnika o drogama, a novih je narkomana, u odnosu na 2001., manje, rečeno je danas na sjednici riječkog gradskog Povjerenstva za borbu protiv ovisnosti.

Prošle je godine umrlo osam ovisnika o teškim dogama. Život su izgubili zbog prekomjerne količine droge, u prometnim nesrećama ili su počinili samoubojstvo.

Riječki Centar za liječenje ovisnosti na mjesec bilježi oko 700 posjeta ovisnika ili oko 40 na dan. Pozitivni nalaz na HIV virus utvrđen je kod jedne ovisnice.

Riječko Povjerenstvo za borbu protiv ovisnosti osnovano je radi smanjenja ovisnosti o drogama prevencijom i liječenjem ovisnika, a okuplja stručnjake iz svih državnih i gradskih ustanova koji se u svom radu susreću s problemom zloporabe droga.

Riječka policija, primjerice, prijavila je u 2002. zbog zloporabe droga 920 osoba. Privedena su 53 raspačavača droga, a sedmorica od njih nositelji su kriminala na širem riječkom području, rečeno je na sjednici Povjerenstva.

Pročitajte više