U PIK Vrbovcu združena vatrogasna vojna vježba

U PIK VRBOVCU održava se združena vatrogasna vježba treću godinu zaredom i to 29. i 30. travnja (utorak i srijeda), u sklopu Mjeseca zaštite od požara.

Na združenoj vježbi sudjeluju Dobrovoljno vatrogasno društvo (DVD) PIK Vrbovec, MUP Hrvatske (Odjel vatrogastva), lokalna DVD-a, Javna vatrogasna postrojba grada Zagreba i druge javne vatrogasne postrojbe (JVP).

Na združenoj vježbi, koja se održava 30. travnja (srijeda), sudjelovat će 60-ak profesionalnih i dobrovoljnih vatrogasaca. Svrha vježbe je upoznati lokalna DVD-a i JVP-e s mogućim opasnostima, problematičnim situacijama i požarima te njihovim otklanjanjem u tvornici PIK Vrbovec.

Vježba simulira požar u pogonu za proizvodnju pare i opasnost od požara s mazutom. Uoči vježbe evakuirat će se djelatnici tvornice u dijelu u kojem se izvodi vježba.

Dan uoči združene vježbe, u utorak, okupit će se svi županijski vatrogasni zapovjednici kontinentalnog dijela Hrvatske i održati sastanak te predavanje o avionskim nesrećama u Lovačkom domu u Celinama (cca tri kilometra od tvornice PIK Vrbovca). Za vrijeme sastanka organiziran je švedski stol, a organizirat će se i ručak s kotlovinom.

Odatle će se ići na pokaznu vatrogasnu vježbu u PIK-ovu tvornicu, a vježba će prikazati prometnu nezgodu s cisternom za prijevoz motornog benzina te predstaviti opremu za opasne tvari i za zaštitu u prehrambenoj industriji.

Po završetku pokazne vježbe, odlazi se u panoramsko razgledavanje grada Vrbovca u organizaciji Turističke zajednice grada Vrbovca, nakon čega se sudionici i gosti vraćaju u Lovački dom, na prezentaciju jela “Kaj su jeli naši stari”.

Na događanjima oba dana očekuju se brojni ugledni gosti: ministar poljoprivrede i šumarstva Božidar Pankretić, gradonačelnik grada Vrbovca Zlatko Herček, predsjednik Uprave PIK Vrbovca Bojan Bevc, glavni vatrogasni zapovjednik MUP-a Mladen Jurin, predsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice Teodor Fricki, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe grada Zagreba Mladen Malčić...

Pozivamo Vas da nam se pridružite u PIK Vrbovcu na događanjima oba dana, okupljanje sudionika i gostiju u utorak, 29. travnja je do 9.30 ispred motela u Vrbovcu, odakle se polazi u Lovački dom.

Pokazna vatrogasna vježba prvog dana se u tvornici PIK Vrbovec održava u 14 sati. U srijedu se glavna, združena vatrogasna vježba održava u 13 sati u prostoru PIK Vrbovca.

Pročitajte više