U Pločama uhićen državljanin Ekvadora s pet kilograma kokaina

U ISTRAŽNI centar Županijskoga suda u Dubrovniku danas je priveden 28-godišnji državljanin Ekvadora kod kojega je pronađeno pet kilograma kokaina, izvijestila je policija.

Načelnik dubrovačko-neretvanskog Odjela kriminalističke policije Ivan Mrđen je rekao da je droga otkrivena nakon što su jučer u 14,30 sati policajci na autobusnom kolodvoru u Pločama legitimirali državljanina Ekvadora, koji je imao dvije putne torbe.

Budući da im je bio sumnjiv, doveli su ga u policijsku postaju, gdje su mu na temelju sudskog naloga pregledali torbe. Tom su prilikom pronašli 5228 grama kokaina, spakiranog u dvadeset paketića oblijepljenih smeđom ljepljivom trakom, koji na slobodnom tržištu vrijedi oko milijun i pol kuna.

"Utvrđeno je kako je osumnjičeni doputovao zrakoplovom u Zagreb 7. listopada ove godine, te da je dva dana boravio u hotelu na području Istre. Sve okolnosti upućuju na to da je osumnjičeni kurir, te da se udružio s više zasad nepoznatih osoba u Ekvadoru i Republici Hrvatskoj kako bi u našu zemlju prokrijumčario opojnu drogu", rekao je Mrđen.

Osumnjičenik je nakon kriminalističke obrade doveden sucu za prekršaje u Pločama, koji mu je, zbog počinjenog prekršaja, uzeo jamčevinu od 850 američkih dolara, a zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo zloporabe opojnih droga, priveden je u istražni centar Županijskoga suda u Dubrovniku.

Kriminalistička obrada se nastavlja.

Pročitajte više