U Podgorici tučnjava 50-orice mladića, jedan uboden nožem

MASOVNA tučnjava izbila je u ponedjeljak u glavnom crnogorskom gradu Podgorici. U tučnjavi, koja je izbila u kafiću "Alfa", nakon čega se preselila na Hercegovačku ulicu u Podgorici, sudjelovalo je 50-ak mladića, a jedan od njih u jednom je trenutku nožem izbo pripadnika protivničkog klana, radi čega je zaradio kaznenu prijavu ta pokušaj ubojstva.

Crnogorski list Dan piše kako je tučnjava izbila u kafiću između mladića koji su bili alkoholizirani, te je, nakon što je interveniralo osiguranje lokala, nastavljena u spomenutoj ulici.

Iz Hercegovačke  grupa mladića je krenula prema Njegoševoj ulici, dok su drugi krenuli prema obližnjoj vojarni "Morača". Ponovo su se sreli kod Njegoševog parka, gdje je kaotična tučnjava nastavljena, piše Dan.

Za vrijeme tučnjave u parku 19-godišnji Savo Bokan iz Podgorice izvadio je nož kojim je više puta ubo Bojana Jelušića. Oštećeni je nakon intervencije policije prebačen u jednu od gradskih bolnica gdje mu je pružena liječnička pomoć, te se nalazi izvan životne opasnosti.

Bokana i gotovo sve sudionike tučnjave uhitila je interventna postrojba podgoričke policije koja je, kako piše list, s uhićenicima napunila tri marice.

Mladići su jučer izvedeni pred istražnog suca Višeg suda u Podgorici Hamida Ganjolu, koji je Bokanu odredio jednomjesečni pritvor, te će protiv njega biti podnesena kaznena prijava za pokušaj ubojstva.

Ostatak uhićenika, među kojima i nekolicina srednjoškolaca maloljetnika, nakon ispitivanja pred sucem Ganjolom su pušteni na slobodu jer nije bilo osnove za njihovo dalje zadržavanje.

Teže posljedice spriječila je brza intervencija policije, posebno pripadnika podgoričkog interventnog voda koji su gotovo sve aktere odveli u Centar sigurnosti Podgorica na kriminalističku obradu.

Foto: Arhiva

Pročitajte više