U Pogradecu završen neformalni skup predstavnika zemalja regije Balkana

U ALBANSKOM gradu Pogradec u nedjelju je završen dvodnevni neformalni skup predstavnika zemalja balkanske regije posvećen unapređenju međusobnih veza.

Na skupu, koji je započeo dan ranije u makedonskom gradu Ohridu, a nastavio rad i završio se danas u albanskom gradu Pogradec, sudionici sastanka razgovarali su o promociji dijaloga, kulture i prijateljstva između zemalja regije Balkana i šire, javio je Radio Kosovo.

Na skupu je sudjelovao i kosovski premijer Bajram Rexhepi, koji je tijekom dana razgovarao s albanskim predsjednikom Alfredom Moisiujem. Albanski se predsjednik, navodi se, tom prigodom zauzeo za što brže rješavanje pitanja konačnog statusa Kosova.

Kako javljaju albanski mediji u Prištini, unatoč činjenice da su pozvani na skup u Ohridu i Pogradecu, najviši dužnosnici unije Srbije i Crne Gore odbili su doći. Prema pouzdanim izvorima, razlog odbijanja poziva makedonskog predsjednika Boris Trajkovskog kao organizatora skupa navodno je taj što je na njega pozvan i kosovski premijer Rexhepi.

Pročitajte više