U policiji nestala prijava koju je novinar Indexa zbog prijetnji podnio protiv Medveda

Foto: Patrik Maček/Pixsell

INDEXOV novinar Vojislav Mazzocco u nedjelju je popodne zagrebačkoj policiji prijavio prijetnju ministra Tome Medveda. Prijavu je primila policijska službenica Dragica Jasenovčanin, a dijelu njihovog razgovora prisustvovao je i šef smjene Zlatko Hubak. Po završetku razgovora gospođa Jasenovčanin je rekla da će Mazzocca sutradan kontaktirati netko iz kriminalističke policije. No, kako ga nitko nije kontaktirao on je jutros otišao po potvrdu o prijavi.

Međutim, u policijskoj postaji, u kojoj je samo par dana ranije podnio prijavu zbog prijetnji protiv Medveda, nemaju njegovu prijavu.

Kolega Mazzocco jutros se uputio u 5. policijsku postaju u Bauerovoj ulici u Zagrebu. Zatražio je potvrdu da je u nedjelju podnio prijavu zbog prijetnji ministra, ali sve je nestalo. U policijskoj postaji nemaju niti potvrde niti zapisnik. Zapisnik je, kako su mu rekli policijski službenici, preuzeo netko od nadređenih, a što se dogodilo nakon toga, mogu samo nagađati.

Baš kao i mi.

Policijski službenik uzeo je broj telefona Mazzocca te mu obećao da će ga kontaktirati kad dozna što se dogodilo s prijavom.

Medved novinaru: Budete li mi se još dirali u sina, u meni će se probuditi vojnički duh

Podsjetimo, ministar branitelja Tomo Medved nazvao je novinara Indexa Vojislava Mazzocca i zaprijetio mu. Medved je Mazzocca nazvao u nedjelju oko 14:45. Poziv je uslijedio niti 24 sata nakon što je Index objavio Mazzoccovu priču o uhljebljivanju ministrova sina u državnoj zaštitarskoj tvrtki AKD, koja je lani dobila posao zaštite Ministarstva branitelja.

"Hoćete da uđemo vi i ja u ring? Ako hoćete, ući ćemo u ring", rekao je Medved novinaru Indexa, pa zaprijetio: "Budete li mi se još dirali u sina, u meni će se probuditi vojnički duh."

Potom je novinara Indexa upitao: "Hoćete li da sljedećeg tjedna objavim priopćenje u kojem ću objaviti kako ste došli u Ministarstvo branitelja, po kojem natječaju i koliko ste novaca dobili?"

Mazzocco je nakon toga otišao na policiju.

MInistar unutarnjih poslova Davor Božinović potvrdio je u ponedjeljak da je policija zaprimila te da razmatra prijavu Indexovog novinara Vojislava Mazzocca zbog prijetnji koje mu je uputio ministar branitelja Tomo Medved. "Ono što ja znam, policija je dobila prijavu i u ovom trenutku razmatra njezin sadržaj. Ne mogu govoriti o konkretnom slučaju zato što policija tek razmatra sadržaj i utvrdit će okolnosti o čemu se tu zapravo radi", izjavio je Božinović. 

Pročitajte više