U pomorskoj nesreći kod Korčule stradao Talijan, ugrožen mu je život

Ilustracija: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

JUČER je oko 17 sati došlo do pomorske nesreće kod otočića Sestrice Male, nedaleko od Korčule, u kojoj je teško stradao talijanski turist.

Kako javlja Dubrovački dnevnik, nesreća se dogodila kada je voditelj brodice P.P., državljanin Republike Hrvatske, prilikom plovidbe vlastitom brodicom hrvatske zastave na oko 200 do 300 metara od obale otočića Sestrice Male udario u talijanskog ronioca u dobi od 63 godine.

Pri udarcu je ronilac zadobio teške tjelesne ozljede. Voditelj brodice je ozlijeđenog ronioca odmah izvukao iz mora te ga prevezao do luke Korčula.

Ozljede opasne po život

Djelatnici hitne ustanovili su kako talijanski ronilac ima teške i za život opasne tjelesne ozljede te su zatražili hitan helikopterski prijevoz ozlijeđenog ronioca u Splitski KBC, gdje je oko 18 sati ozlijeđeni i dovezen.

Službenici LK Dubrovnik i nadležne Lučke ispostave Korčula u suradnji sa službenicima Pomorske policije obavljaju očevid o uzrocima nesreće, u sklopu čega su proveli test prisutnosti alkohola u organizmu voditelja brodice, koji je bio negativan.

Osim toga, Dubrovački dnevnik javlja kako je sinoć po nalogu Županijskog državnog odvjetništva, brodica kojom je hrvatski državljanin naletio na talijanskog ronioca izvučena iz mora te je obavljen pregled trupa u okviru očevida koji ŽDO provodi, a koji se nastavlja i danas.

Prema do sada prikupljenim informacijama, službenici Lučke kapetanije Dubrovnik izvijestili su Ministarstvo da je stradali ronilac do pozicije nesreće ronio samostalno, dok su njegova supruga i prijatelj, oboje državljani Republike Italije, boravili na motornoj jahti ''Nimila'', s talijanskom zastavom, usidreni na drugom kraju otočića Sestrice Male te su o nesreći obaviješteni od njima nepoznate osobe.

Službenici Lučke kapetanije Dubrovnik kategorizirat će ovu pomorsku nesreću sukladno nalazima KBC-a Split o kvalifikacijama tjelesnih ozljeda stradalog ronioca, a sukladno čemu će biti odlučeno i o eventualnom daljnjem upravnom, odnosno istražnom postupanju, javlja Dubrovački dnevnik.

Pročitajte više