KORONAVIRUS U HRVATSKOJ

U Primorsko-goranskoj županiji tijekom dva dana sedam puta prekršene mjere Stožera

Ilustracija: Marko Lukunic/PIXSELL

U PROTEKLA dva dana policija je u Primorsko-goranskoj županiji u sedam slučajeva utvrdila kršenje odluka Stožera civilne zaštite koje su vezane uz suzbijanje širenja bolesti covida-19, izvijestila je primorsko-goranska Policijska uprava. 

 U šest slučajeva prekršene su mjere samoizolacije, a u jednom slučaju zatečeni su gosti u otvorenom ugostiteljskom objektu.

Dvije osobe s izrečenom mjerom samoizolacije zaustavljene su u prometu, jedan je došao u policijsku postaju radi predaje zahtjeva za osobne isprave, a još jedan je došao stomatologu i u ured mirovinskog osiguranja unatoč izrečenoj mjeri samoizolacije.

Kršenje mjera dogodilo se u ponedjeljak i utorak na Rabu i Lošinju, u Crikvenici i Novom Vinodolskom.

Troje stranih državljana pod mjerom samoizolacije, jedan sam i dvoje zajedno, zatečeni su na graničnom prijelazu pri pokušaju izlaska iz Hrvatske. Svima su izdani prekršajni nalozi.

U utorak oko 21 sat policijski su službenici, po dojavi građana, u ugostiteljskom objektu u Rijeci zatekli devet gostiju. Naređeno im je da napuste lokal, što su i učinili. Policija će o tome obavijestiti državni inspektorat koji je ovlašten za daljnji postupak protiv pravne i odgovorne osobe.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više