U protekla 24 sata čak osam samoubojstava

MINISTARSTVO unutarnjih polsova (MUP) danas je objavilo podatak da je u protekli 24 sata u Hrvatskoj osam osoba počinilo samoubojstvo.

U protekla 24 sata samoubojstvo su počinile dvije osobe na području Rijeke, po jedna osoba na području Gospića, Bjelovara, Koprivnice i Zaboka te dvije osobe na području Zagreba, navodi MUP.

U Zagrebu je još jedno samoubojstvo jutros oko 7,15 sati počinio 61-godišnji pacijent odjela intenzivne njege Opće bolnice "Sveti Duh".

Ubio se pištoljem za omamljivanje životinja

Šezdesettrogodišnji A. T. iz Orešja Humskog ubio se sinoć oko 18 sati u svom podrumu iz pištoljem za humano omamljivanje životinja, doznaje se u Krapinskozagorskoj policijskoj upravi.

Muškarac je pištolj prislonio uz desnu sljepoočnicu te opalio, a smrtnu mu je ozljedu zadala udarna igla iz pištolja, koji se inače koristi za veterinarske svrhe.

Mrtvo tijelo pregledala je liječnica Nela Perović Čondić, i utvrdila da je riječ o samoubojstvu jer na tijelu nema drugih tragova nasilja.

U PU Krapinsko-zagorskoj doznaje se da se posljednjih godina u Krapinsko-zagorskoj županiji povećao broj samoubojstva te je, prema statističkim podatcima, ta županija na prvom mjestu po broju samoubojstava u Hrvatskoj.

Naime, s obzirom na broj stanovnika Krapinsko-zagorske županije, nešto više od 140 tisuća, što čini 3,22 posto populacije Hrvatske, udio samoubojstava zabrinjavajuće je visok - 5,6 posto.


Prema podatcima PU krapinsko-zagorske, godine 2002. zabilježeno je 43 samoubojstva i 17 pokušaja samoubojstva, a 2003. godine 48 samoubojstava i 18 pokušaja.

U prvih šest mjeseci ove godine u županiji je zabilježeno 15 samoubojstava i 8 pokušaja, no u posljednja tri mjeseca - srpanj, kolovoz, rujan - stanje se još pogoršalo. Naime, računajući jučerašnji slučaj samoubojstva u Orešju Humskoj, u posljednja tri mjeseca u Krapinsko-zagorskoj županiji bilo je 18 samoubojstava i 8 pokušaja.

Vješanje je najčešći način na koji si zagorski samoubojice prikraćuju život, a ove je godine policija zabilježila i dva samoubilačka skoka u cisternu sa vodom.


Pročitajte više